הישנות סרטן שחלות ומרקר לא ברור

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

30/04/2018 | 21:05 | מאת: אוריאן

הישנות של סרטן שחלות אחרי רימסיה של שנתיים. פט סיטי הראה חזרת מחלה בגרורה בבטן. המרקר עלה בקצב של 12-18-22 חלפו 3 שבועות והמרקר ירד ל 16 הרופאים השאירו בידיי את ההחלטה אם לנתח, או להתחיל בטיפולי כימותרפיה, או להמתין ולעקוב אחרי המרקר. מה דעתך והמלצתך? ומה הסיבה שהמרקר יכול לפתע לרדת? הפט סיטי אמין ? האם יכולה להיות נסיגת מחלה ללא טיפול?

כדאי לחזור על בדיקת ה CA-125 כי תמיד יכולות להיות טעויות וצריך לראות מה בדיוק מראה ה PET הוא לרב אמין אבל נתקלתי גם בתוצאות שגויות רק לאחר הכרה מעמיקה יותר של המקרה אוכל לנסות ליעץ לך מה הגישה המתאימה ביותר כעת

13/05/2018 | 07:29 | מאת: אוריאן

בהמשך לשאלה.. חלפו שבועיים מאז המרקר האחרון וחזרתי על המרקר והוא ירד עוד.. הגיע ל 11!! הרופאים מתלבטים מה לעשות והשאירו בידיי את ההחלטה.. מה דעתך? מה היית ממליץ? המרקר יכול לרדת כל כך הרבה וזה סרטני? מתחילה לחשוב שהממצא אולי גוש דלקתי.

מנהל פורום סרטן השחלה