בלפריטיס

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

09/11/2015 | 09:22 | מאת: אסף

שלום, אני סובל מזה חודשים ארוכים מעפעפיים אדומות ושורפות, וכן לפעמים העפעף מתנפח. איני מרכיב עדשות מגע אך נמצא שעות רבות מול מסך המחשב. הרופא המליץ על קומפרסים חמים, ניגוב במגבונים וסיסטיין דרופס, אך איני מרגיש הקלה. מה ניתן עוד לעשות?

שלום לך. נשמע שאתה סובל מדלקת עפעפיים ( בלפריטיס) . הטיפול המקובל הינו אכן קומפרסים חמים, ניקוי במגבונים וטיפות לחות. עם זאת, נשמע שבמקרה שלך גם עור העפעפיים מעורב. במקרה כזה עדיף שלא להשתמש במגבונים אלא קומפרסים בלבד. לעתים יש צורך במשחת סטרואידים למריחה על עור העפעף כגון מקסיטרול. לעתים מצב זה יכול ללות בעיות עור כגון סבוראה או אף רגישות לסוגי שמפו לשיער. במקרה כזה כדאי להתיעץ גם עם רופא עור .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)