טיפול ארוך טווח בסטרואידים

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

28/08/2023 | 01:16 | מאת: רחל

אני סובלת מדלקות חוזרות בעין שמאל מזה כ 10 שנים. תדירות 3-4 פעמים בשנה. ברקע מחלות אוטואימוניות. תחיל אובחנתי עם אובאיטיס אך בהמשך שונה לסקלריטיס בגלל מעורבות גלגל העין וכאבים קשים בפנים וכאבי ראש. מגיבה מיידית לטיפות סטרואידים אם כי לוקח כחודשיים להגיע לרמיסיה במינון יורד. אימורן לא עזר. כעת טיפול ביולוגי (לטרשת נפוצה) גם לא משפיע. שאלתי, אם טיפות סטרואידים הוא הטיפול היחידי שעוזר, האם יש מניעה לקחת אותו לשנים ארוכות? האם יש אלטרנטיבה?

שלום לך טיפול ממושך בטיפות סטרואידים עלול לגרום לעליית לחץ תוך עיני ( ב 15-20% מהמטופלים ) והתפתחות קטרקט . לכן אנחנו משתדלים שלא לתת מינון גבוה מ 1-2 פעמים ביום לתקופות העולות על 3 חודשים. האלטרנטיבה היא טיפולים סיסטמיים כגון אימורן ודומיו או טיפולים ביולוגיים שגם להם יש חסרונות .לאור זאת יש להתאים הטיפול לכל מטופל באופן אישי.

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)