אבחון בסקליריטיס טיפול בסטרואידים

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

18/06/2023 | 12:18 | מאת: שיר

שלום, אמא שלי (גיל63) אובחנה עם סקליריטיס בעין שמתבטא באודם וכאב, כרגע לא מוצאים את הסיבה, מטופלת בסטרואידים תקופה ארוכה מאוד ונשלחה לביצוע בדיקות כרגע אין אופק מה הסיבה או מה הטיפול. יש מומחה למחלה הזאת שנוכל להיבדק אצלו? נתקלת במקרה כזה?

שלום לך! אני מניחה שמדובר בסקלריטיס קדמית ( מאחר וציינת שיש אודם בעין) רק במחצית המקרים של סקלריטיס קדמית מוצאים סיבה או מחלה סיסטמית הקשורה בכך. הטיפול הוא בדרך כלל כדורים נוגדי דלקת כגון איבופן או אינדומד ובמידה ואין שיפור כדורי סטרואידים ( פרדניזון) טיפות סטרואידים בדרך כלל לא עוזרות. ברוב המקרים טיפול של כחודש מספיק אולם לעתים יש מקרים בהם יש צורך בטיפול ממושך יותר. כדאי להתיעץ עם מומחה/ מומחית לאובאיטיס ( מחלות דלקתיות של העיניים) . אנחנו מטפלים בבעיות מסוג זה .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)