דלקת עיניים אלרגית החמרה

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

02/05/2023 | 07:59 | מאת: שני

שלום דר. מזה כ10 חודשים דלקת עיניים בעפעף אלרגית. בתחילת הדלקת היו מעט הפרשות קלות, יובש, אדמומיות. קיבלתי fml או משהו כזה סטרואידי וסטרודקס. במשך 3 חודשים הייתי בטיפול עם הטבה אך לא העלמות של התסמינים לגמרי. נשאר רק מעט אי נוחות ועייפות של העפעף. ואז בגלל עלייה קלה בלחץ תוך עיניי מ16 ל19 הורידו לי את הסטרואידים והמשכתי עם סטרןדקס לחודשיים נוספים. לאחר מכן הפסקתי עם הכל. לפני שבוע חזרתי לרופאה כי עדיין העין לא חזרה להיות רגועה. מאחר ועדיין הלחץ תוך עיני 19 הביאה לי לוטמקס 3 טיפות לשבוע ואז לרדת עד לטיפה אחת לאחר שבועיים. במקביל לסטרודקס. עם זאת, אחרי 4 ימי סטרואיידם העיניים הפכו ממש אדומןת ויבשות, מה שלא היה קודם. האם זה אומר שהטיפות לא מתאימות לי? התור לרופאה רק עוד שבועיים וחצי. האם אפשר להפסיק תטיפות במצב כזה ?

02/05/2023 | 08:14 | מאת: שני

שכחתי לציין שגם אחריי הfml קיבלתי זיילט

שלום לך לעתים יש גירוי מהטיפות עצמן - כי יש בהן חומרים משמרים. נסי לשים הרבה תחליפי דמעות ללא חומר משמר. גם קומפרסים קרים עוזרים.

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)