פסוריאטיק ארטריטיס / אובאיטיס

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

15/02/2022 | 10:08 | מאת: אריה

יש לי פסוריאטיק ארטריטיס בכל הגוף כבר עשרות שנים. בשנים אחרונות אני סובל מכאבים בעיניים, תופעות חולפות של חדות ראייה. ראייה כפולה. ראייה מטושטשת. כל אירוע כזה (בכל פעם תופעה אחרת) נמשך עשרות שניות ונעלם. הכאבים בעיניים קבועים. אין אבדן ראייה. (עיוורןן). האם יכול להיות שיש לי אובאיטיס? איך מאבחנים זאת?

שלום לך לא ציינת את גילך . התופעות שאתה מציין יכולוךת להיות מסיבות שונות - אך אובאיטיס לא גורמת בדרך כלל להפרעות חולפות בראיה אלא הפרעה מתמשכת , לעתים מלווה באודם או כאבים . ניתן לאבחן בבדיקה של רופא עיניים .

27/02/2022 | 21:00 | מאת: אריה

דר׳ שולמן, תודה שענית. אני בן 65 ברשותך, אשאל מכיוון אחר: האם פסוריאזיס, או ארטריטיס, או, פסוריאטיק ארטריטיס, מי מהם, יכול להיות גורם להפרעות הנ״ל? תודה אריה

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)