תסמינים להתקפים נשנים של VKH

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

03/09/2021 | 07:56 | מאת: דלית

בני בן 20 ואובחן עם vkh לפני כחצי שנה. הסיבה לא ברורה. טופל עם פרדינזון וכיום עם אימורן. נאמר לנו שאם הדלקת לא חוזרת שוב במהלך השנה וחצי מאז המקרה הראשון אז שה סימן מאד חיובי. שאלתי היא כיצד מזהים אם זה קורה שוב ומתי יש לפנות במהירות למרפאה. האם התסמינים זהים לאלו שהיו בהתפרצות הראשונה? האם גם במקרים הנשנים יש חלון זמן צר לטפל בזה? האם גם במקרים אלו הטיפול הוא עם סטירואידים?

קודם כל בנכם צריך להמשיך להיות במעקב. חזרה של המחלה יכולה להתבטא בירידה בראיה כמו שנצפה בהתקף הראשון ואז הטיפול יהיה בדכ העלאת מינון הסטרואידים ואולי החלפה או העלאת מינון האימורן. המחלה יכולה לחזור בקורה קלה יותר שתתבטא באודם או כאבים בעין שתדרוש טיפול בטיפות בלבד . מציעה שבכל מקרה של הפרעה חדשה לגשת לבדיקה . בהצלחה!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)