הרופא לא איבחן בסיכום אובאיטיס יכול להיות שיש ולא ראה ?

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

28/02/2021 | 17:50 | מאת: דניאל

מחרוזת שקופה שמשייטת בעין שמאל אמורה להדאיג ? בן 30 , לאחר בדיקה אצל מומחה רשתית ללא ממצא של חורים או קרעים ברשתית , נכתב בסיכום : ״יש עכירויות זגוגיות היקפיות טמפורלי ללא חור או קרע , לא נצפה pvd עין שמאל״, המלצה : ביקורת רשתית שנתית אני רואה מחרוזת שקופה שמשייטת בעין וגם מספר נקודות שקופות שמופיעות כבודדים ונופלים מלמעלה בעיקר באור יום חזק בחוץ או בצפייה במסך ואור לבן , מה התופעה הזו ? זה מסוכן ? נפוץ גם אצל צעירים תופעות כאלו ? יכול להיות שלא עלו על משהו שמצריך טיפול ? יש טיפול לתופעה ? אשמח לתשובה תודה ד״ר

שלום לך עכירויות זגוגית הן תופעהכ שכיחה גם אצל צעירים ולעתים יחסית נדירות הן מבטאות אובאיטיס. ברוב המקרים ניתן לאתר סימני אובאיטיס בבדיקה רגילה אולם בהחלט יש צורך ברמת חשד גבוהה ויש לחש את הסימנים. לעתים יש צורך להפנות להדמיות עיניות נוספות כגון OCT וצילום פלורסצאין. במידה וההפרעות קלות , אינן מחמירות ואין הרעה קרוב לוודאי שאין צורך בשום טיפול . במידה ויש הרעה מציעה לפנות לבדיקה חוזרת ולהעלות בפני הרופא את החשש שלך או לפנות לרופא מןמחה לאובאיטיס .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)