נפיחות ודלקת בעין כבר 4 ימים לא עובר

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

03/04/2017 | 11:24 | מאת: שיר

שלום דוקטור אני בת 20 חיילת יום שישי התחילה לי נפיחות קטנה בעין שמאל מעל הריסים למעלה. הנפיחות גדלה מיום ליום, הלכתי לביקור רופא הוא רשם סינטומיצין וטיפות דקסמיצין 3 פעמים ביום. היום יום שני עבר 4 ימים מאז והעין נהיית נפוחה יותר, לציין כי זה ללא הפרשות כלל ונתקלתי בתופעה זו בגיל 16 פעם ראשונה ומאז זה לא קרה. מה לעשות על מנת להוריד את הנפיחות ולהבריא את העין ?

שלום לך לםי התאור שלך נראה שמדובר ב " שעורה" מדובר בבלוטת חלב שנסתמה ונכלא בתוכה חלב ולעתים מוגלה. הטיפול הינו חימום מקומי בעזרת קומפרס חם ל 10 דקות פעמיים ביום בשילוב עם משחה אנטיביוטית כגון בסינטמיצין או שילוב אנטיביוטיקה-סטרואידים כגון מקסטרול. את הטיפול ממשיכים כשבועיים במהלכם בדרך כלל התופעה חולפת. במידה ולאחר 2-3 שבועות נשארת ציסטה קטנה כדאי להמתין עוד כחודשיים ואם לא חולפת אפשר לנקז אותה בניתוח קטן.

04/04/2017 | 15:11 | מאת: שיר

תודה רבה על המענה המהיר, וזה מדבק ?

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)