לאחר טיפול של 20 שנה בגלקומה נתגלה שאין מחלה כז

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

10/03/2014 | 22:16 | מאת: MAJER

ד.נ. שלום זה 20 שנה שאותר אצלי גלקומה ומקCל טיפול בטיפות פעם ביום . לאחרונה החלפתי רופא עיניים ובבדיקה שעשה לי שלל את הזיהוי Kגלקומה שידעתי שיש לי וטופלתי הרופא החדש ראה שאין כל פגיעה עיצבתי ובדק אותי בדיקות שK עובי קרנית וכו' והכל תקין הכיצד יכול לקרות שרופא הבחן לי מחלה בשונה מרופא אחר ששלל ועמדו לרשותו אותם אמצעי בדיקה האם הטיפול במשך 20 שנה יכול לגרום לי נזק כל שהוא אודה לתשומת ליבך בברכה M

יש מקרים כמו שלך, לא מעט. יש הרבה אנשים שהם חשודים כחולי גלאוקומה, ללא אבחנה חד משמעית. כלומר, יכול להיות שבבדיקה ניראה לרופא שעצב הראייה חולה בגלאוקומה, אבל שדה הראייה תקין וגם הלחץ התוך עיני אינו גבוה במיוחד. או שיכול להיות שהלחץ קצת גבוה אבל אין סימנים לפגיעה בעצב או בראייה. במקרים כאלה, שכאמור הינם די שכיחים, אין החלטה חד משמעית נכונה - אפשר לעקוב ללא טיפול ולראות אם יום אחד החשד הופך באמת לגלאוקומה חד משמעית שמחייבת טיפול, או אפשר לטפל בטיפה שמורידה לחץ כדי להוריד את הסיכון ואת הספק שאולי תתפתח גלאוקומה בעתיד. כמובן שאיני יודע מה היה במקרה הספציפי שלך. ודבר אחרון - טיפול כרוני בטיפות לגלאוקומה לא גורם לנזק משמעותי לעין.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני