גלאוקומה סגורת זווית בשתי עיניים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

10/03/2014 | 18:13 | מאת: נורית

שלום דר בר קנא לפני חודש עברתי בפעם הראשונה בחיי התקף אלים של גלאומקה סגורת זווית בשתי העיניים. ( אני בת 50 המקפידה להבדק מידי שנה!) כשבועיים לאחר ההתקף הראשון, עברתי שוב התקף בעין שמאל. אני מטופלת במגוון של טיפות. שאלתי היא האם מותר להשתמש במחשב? האם מותר לטוס? אני אמורה לטוס בעוד פחות מחודש לארהב לשלושה שבועות. עבר עלי חודש קשה ואני די מודאגת. תודה

כמובן שאת בטיפול ומעקב די אינטנסיבים בחודש האחרון, והרופא שלך יוכל לייעץ לך. באופן כללי אין כל בעייה עם פעילות גופנית, קריאה, שימוש במחשב, או טיסה. כמובן שיש לנסות לפתור את הבעיה שגורמת להתקפים החוזרים, אולי עוד לפני שאת נעדרת מישראל. אני מניח שעברת טיפול לייזר בשתי העיניים, אבל צריך לברר אם צריך לבצע טיפול לייזר או ניתוחי נוסף כדי למנוע התקפים חוזרים

11/03/2014 | 09:44 | מאת: נורית

נכון מאוד! עברתי טיפולי לייזר( Yag Iridotomy) בשתי העיניים ועוד היד נטויה. אני עוברת השבוע OCT. קראתי שהבדיקה כרוכה בהגדלת אישונים. האם זה לא סותר את הרעיון שבגלאוקומה לא מומלץ להגדיל אישונים? האם יש צורך להפסיק את הטיפות ביום הבדיקה? תודה רבה דר בר קנא!

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני