תוצאות אקו לב - עזרה בבקשה!!!

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

03/05/2014 | 21:39 | מאת: דאבלס

שלום, עזרה בבקשה. בן 25, בריא בדרך כלל, לחץ דם תקין. בדיקות דם תקינות. מזה תקופה(חצי שנה) מרגיש דפיקות לב חזקות בכל הגוף. מרגיש את הגוף זז עם דפיקות הלב כולל הראש והגפיים. רואה את הוורידים קופצים באזור הצוואר והידיים. בוצע בדיקת אקו לב, להלן התוצאות: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65%. החדר אינו היפרטרופי. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה יש המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם. הוגמה אי ספיקה פולמונלית, מיטראלית וטריקטספידלית מיזערית. לא ננצפה תפליט פריקארדיאלי. שורש האאורטה והאאורטה העלה ברוחב תקין. האם מדובר באי ספיקה של מסתם אב העורקים או שמדובר במתח/לחץ שגורם לזה?

04/05/2014 | 07:22 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

תוצאות האקו כפי שציינת תקינות ואינן מסבירות את תלונותיך. לא נראה לי כי מקור התלונות מהלב. מתח זה בהחלט אפשרות אך הייתי מציע להיוועץ עם רופא המשפחה בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב