דופק נמוך

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

21/09/2015 | 16:13 | מאת: נורה מילטיינו צרקס

אני בת 61 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מאוזנת בעזרת תרופות. ספורטאית -עושה ספיננג 4 פעמים בשבוע וכן מכשירים בחדר כושר דופק בדכ בסביבות 50 לאחרונה ירד ל40 .נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבצע אקו לב ולהלן התוצאות:חדר שמאלי בגודל והתכווצות גלובלית ואיזורית תקינה, ספטום היפרטרופי, חדר ימין תקין, תבנית המילוי מתאימה להפרעה ברלקסציה, דלף מינימלי של מסתם מיטרלי וטריקספידלי, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, הגדלה קלה של העליה השמאלית.האם הנל מצריך טיפול? תודה

נורה שלום, תודה על פנייתך. תשובת האקו כפי שתיארת נראית תקינה ומותאמת לגילך. בהנחה שאת מאוזנת מבחינת תפקודיי התריס, ניתן לייחס את הדופק הנמוך להיותך בכושר. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב