אקו

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

30/08/2015 | 17:27 | מאת: בתי

אני בת 60 לפני כמספר חודשים חשתי מספר פעמים סחרחורת הרופא שלח אותי לעשות אקו לב,התוצאות הדאיגו אותי רציתי לדעת מה זה ץ אומר התוצאות הם: שורש האאורטה - 28מ"מ ערך נורמלי למבוגר 37 פרוזדור שמאלי(M-MODE) 37 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה: 31מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 51מ"מ כשערך נורמלי הוא 53 עובי המחיצה הבין חדריות 9 מ"מ כשערך נורמלי הוא (9-11) עובי דופן אחורית: 9מ"מ כשערך נורמלי למבוגר (9-11) המסתם המיטרלי מעובה המסתם האאורטלי: תקין normal lv and rv size and fx-systolic and diastolic mildly thick mitral valve mininal mvp mild+mr mild ar. trival tr. no ph תודה מראש

בתי שלום רב, תודה על פנייתך. פענוח בדיקת האקו שלך כפי שכתבת אותו אינו מעלה ממצא כלשהו שיכול להסביר את תלונותייך. יש הסברים אפשריים נוספים להרגשתך, חלקם יכולים לנבוע ממקור לבבי, חלקם ממקור נוירולוגי וחלקם ממקור אחר. סחרחורת הינו סימפטום לא ספציפי ולכן האבחנה המבדלת הינה רחבה. אני מציע שרופא המשפחה יוביל את המשך הבירור. אשמח לייעץ שוב בהמשך. דן ערבות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב