הייתי אצל קרדיולוג

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

11/06/2015 | 07:47 | מאת: אליה

מורנינקס. ישבתי אצלו סה''כ 10 דקות, הוא לא ממש לקח אנמנזה חוץ מכמה מילים (על כמה כריות אני ישנה-2, ואם כואב לי בחזה במאמץ-לא), הקשיב ללב וזהו. הסיכום שלו "בת 21, ברקע אסתמה, לא ידוע על מחלת לב, מועמדת לביופסיה מבלוטת למפה. מזה כשנה קוצר נשימה בהליכה החמרה לאחרונה (אוגוסט 14), ללא כאבים בחזה (דווקא יש, אבל מימין ואמרתי לו את זה), ללא אורטפניאה. בוצע מבחן מאמץ שהדגים VO2 MAX 16.6, RER 1.09, VE\VCO2 33. אקו מאוקטובר 14-תפקוד תקין של חדר שמאל וימין, ללא עדות למחלה מסתמית משמעותית" לא ביקש אקו חוזר ולא שום דבר אחר כי ע''פ מבחן המאמץ הוא מניח שזה פשוט כושר לא טוב (למרות שיש עודף משקל אך ירדתי ב16 קילו משנה שעברה כשאז במשקל המלא לא היו הבעיות האלה, ולמרות שאני כן עושה פעילות גופנית). להניח לעניין או לעשות אקו חוזר בכל זאת לשלול יל''ד ריאתי? על אפשרות ליל''ד ריאתי הוא לא דיבר בכלל וזו הרי הסיבה העיקרית שכתב מפענח הבדיקה "ממליץ אקו לב להערכת יל''ד ריאתי ותפקוד לבבי כללי". תודה לך

18/06/2015 | 09:05 | מאת: אליה

אני יודעת ששאלתי גולשת בהרבה מחוץ לתחום שלך והרבה יותר לתוך רפואת הריאות, אך אני לחוצה ואשמח לכל מידע ממך. הייתי אצל מפענח הבדיקה, ראש השירות ליל''ד בבלינסון וזה הסיכום שלו: "בת 21 לא מעשנת. אובחנה כסובלת מאסטמה מגיל 12. סימביקורט 160 2X2. מתלוננת על קשיי נשימה מדי יום. התקף בזמן מקלחת (עם התכופפות או חפיפה עם ידיים למעלה) או בשכיבה במיטה, גם במאמץ, אין סחרחורת במאמץ או כאבי חזה. בצעה מבחן מאמץ לב ריאה-VO2 ירוד 51% 16.6MLKGMIN ניצול מלא של רזרבה נשימתית ועלייה מתונה ב DEADSPACE כמו כן עברה אקו לב באוקטובר 14 שעצם תקין LVRV ללא TR כך שלא הוערך לחץ דם ריאתי. CT ריאות (כל גופי של ההמטולוג)-פרנכימה שמורה, PA קצת מורחב 28 מ''מ יחסי לאאורטה שהוא בקוטר 22 מ''מ. תפקודי ריאות fvc93% fev 1-76% fev1fvc 0.72, tlc 111%, dlco 109% בבדיקת גופנית-השמנה, ריאות נקיות, RV HEAVE, אוושה ססטולית, P2 לא מוגבר. המלצות-בינתיים אין עדות חזקה מאוד ליתר לחץ דם ריאתי. בעד יש הרחבה של PA ב CT ריאות וממצאים במאמץ לב-ריאה. נגד האקו לב מאוקטובר תקין. תעשה אקו מאמץ בקרוב ותבוא לפגישה אחריו להחליט אם יש צורך בצנתור המודינמי או לא". הנה תוצאות האקו מאמץ המלאות שעשיתי לפני יומיים. "סיבת ההפניה לבדיקה-בירור יל''ד ריאתי. ברקע-אסתמה. תרופות-משאפים (רק סימביקורט 160). ממצאים עיקריים באקו מנוחה: חדר שמאל בגודל תקין 43\27 מ''מ. אין עדות להיפרטרופיה-דפנות 9\9 מ''מ. התכווצותו הגלובלית והאיזורית טובה. גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. TAPS 27 מ''מ. מבנה ותפקוד המסתמים תקין לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב את הלחץ הסיסטולי הריאתי. לפי סיגנל קלוש של mean arterial pulmonary pressure PR תקין-12 ממ''כ. מהלך הבדיקה: דופק מנוחה-109 לח''ד מנוחה (ממ''כ)-122\88 דופק בשיא מאמץ (ואחוז מדופק מטרה)-172 (86%) לחץ דם ממ''כ בשיא מאמץ-145\80 הנבדק ביצע מאמץ מדורג על המסילה לפי פרוטוקול ע''ש ברוס. המאמץ הופסק אחרי 8 דקות בעומס של 10 METS עקב קוצר נשימה (לא רגילה למהירות ומאמץ כזה). תוצאות-קוצר נשימה במאמץ בינוני. שינויים באק''ג במאמץ לא נצפו. סיכום-הודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק תת-מירבי. ללא עדות לאיסכמיה. ללא סיגנל של TR להערכת הלחץ הריאת בתום המאמץ. diagnosis: exercise echocardiography. no evidence of ischemia at sub-maximal heart rate. good resting LV function, normal valves". אז לדעתך הבדיקה מספיק החלטית לקבוע שאין בעיית יל''ד ובעיה לבבית או שעדיין לא ברור ועשויים לבקש צינתור חלילה בשל ממצאי הרופא ובדיקת המאמץ? אלף תודות

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב