תחושת עלפון ודופק גבוה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/05/2014 | 21:55 | מאת: מירון

שלום רב. אני בן 39. בריא. לא לוקח תרופות. ללא רקע לבבי. לפני כשבוע תרמתי דם. לחץ הדם לפני התרומה היה 120/70 כאשר בד"כ בעבר היה לי 130/85. במהלך השבוע האחרון אני חווה תופעה של תחושת כמעט עלפון ואחריה אני מרגיש חזק חזק דופק מהיר עד להסדרה. ככה זה חוזר על עצמו מספר פעמים ביום. בבדיקות לחץ דם שונות במהלך היום אני מודד ערכים שנעים בין 114/70 ועד 96/58 כאשר אלו ערכים שמעולם לא הכרתי בעבר ! ספירת דם נמצאה תקינה (המוגלובין 13.4) ואק"ג תקין. שאלותי: 1. האם יכול להיות מקור לבבי לתופעה ? 2. האם עלי לעשות בדיקות כלשהן ? 3. האם יש לכם עצה מה עלי לעשות כדי להמנע מתחושת העלפון כיוון שהיא מאד לא נעימה. תודה, מירון.

01/06/2014 | 11:54 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

הסמיכות לתרומת הדם תומכת בירידה יחסית של המוגלובין למרות שבאדם צעיר עם ההמוגלובין שתארת תחושת העילפון לא צפויה להמשך. אם חלף שבוע מהתרומה ואתה אוכל ושותה כרגיל עם יציאות תקינות (לא שלשוליות) ועדיים עם לחצי דם נמוכים ותחושת עילפון בהחלט יש מקום לבדיקת רופא מטפל בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב