טיפול באי ספיקת לב עם אנטרסטו

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

05/12/2022 | 20:02 | מאת: אריאל

שלום, אבא שלי בן ה75 מקבל אנטרסטו 50 מ"ג פעמיים ביום, רופא מומחה מציע להעלות לו באופן הדרגתי מינון ב25 מ"ג כל שבועיים. האם ניתן לחצות את התרופה עם כל זה שבהוראות היצרן ועל פי המלצת הרוקח לא מומלץ לחצות מכיוון שיש ציפוי?

של רב , אנטרסטו הינה תרופה שמשלבת שני מרכיבים בקפסולה, במקרים הללו כאשר חוצים את התרופה לא ברורה בודאות מה החלוקה הפנימית בין שני מרכיבי התרופה ולכן החציה איננה מדויקת בין שתי סוגי התרופות שבקסולה. מהסיבה הזו חברת התרופות והרוקחים ממלצים להמנע מכך. ולאחר שכל זאת נאמר במקרים בהם רוצים לבצע הגברת מינון של הטיפול באופן הדרגתי ואיטי יותר אנו משתמשים לעיתיים בחצאי כדור למרות שאנו לוקחים בחשבון שהמנון שניתן איננו מדיוק והחלוקה בין מרכיבי התרופות איננה זהה. מכיוון שמדובר במינון זמני שמטרתו להגיע בסופו של התהליך למינון גבוה שיכיל כדור שלם בלבד אז מדובר בהצלה סבירה שאנו משתמשים בה לעיתיים גם במרפאתנו. אם אסכם הייתי מבצע את המלצות הרופא שעוקב אחריכם במרפאת אי ספיקה ונוטל את החצי הכדור כשלב לפני מעבר למינון גבוה יותר . בהצלחה !

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב