כמה שאלות ברשותך ותודה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

10/11/2022 | 19:16 | מאת: תבל

שלום מה יכולה להיות הסיבה שבמיפוי לב לא נמצאה חסימה חדשה אלא אוטם ישן בצנתור פולשני שהוחלט כן לעשות נמצאה חסימה בעורק של 80 אחוז בנוסף, אם אדם עבר צנתור בחודש מרץ האחרון .בחודש נוכחי עבר שוב צנתור והתגלתה חסימה בהיצרות של 80 אחוז בעורק אחר – מה יכולה להיות הסיבה שלא ראו זאת בצנתור ראשון ? סה"כ מדובר על זמן קצר יחסית. אם באקו יהיה שיפור של הef יהיה צורך בהפסקת פורסיגה ? לציין כי כעת לפני הצנתור ה ef היה כ 40 אחוז (קראתי שבמקטע כזה בדכ לא נהוג לקחת..האם כך? ) אשמח לכל הסבר.

1. הצרות 80% באותו אזור שבמיפוי לב הודגם אוטם - המיפוי בדר"כ לא טועה אם הוא מדגים אוטם מה שאומר שכנראה יש עוד עורק שמספק את האזור והוא חסום או שה 80% היו בעבר לזמן מסויים חסומים 100% גרמו לאוטם (ז"א לשינוי בלתי הפיך - צלקת ) ונפתחו מכיוון שהחלק מהחסימה היה קריש דם שהשתחרר בהמשך . 2. לעיניין ה 80% הצרות שלא נראו קודם - סביר שכן היו שם רק בחומרה מעט נמוכה יותר . בזמן של אוטם התמונה של שאר עורקי הלב שהם לא האזור של האוטם היא לא אמינה במדויק לכן כשיש מקרים גבוליים יש מקום לשקול צינתור להערכה טובה יותר או מיפוי לאחר חודשים ספורים מהצינתור . הכי טוב שרופא מצנתר יעבור על שני סרטי הצינתור אחד מול השני ויראה מה היו בדיוק ההבדלים בין שני הצינתורים. כי אכן אם ישנה מחלה שהתפתחה באופן מהיר תוך חודשים יש מקום לאזן את ג"ס הסיכון כגון תזונה כולסטרול וטיפול לדילול דם באופן אגרסיבי יותר. 3. פורסיגה - גם אם האקו לב ישתפר בעתיד לא מפסיקים את הטיפול בפורסיגה מכיון שהוחל כאשר האקו לב לא היה תקין ! מחקרים הראו שכאשר מפסיקים טיפול מצב המטופלים מוחמר ולכן ההמלצה להמשיך את הטיפול ללא שינוי גם במידה והאקו לב משתפר ! לסיכום - לפנות לקרדיולוג שיהיה הרופא הקבוע של המטופל עלמנת לענות על השאלות באופן מדוייק יותר כלפי המטופל ויאזן את הטיפול בו . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב