תיקון מסתם מיטראלי אך אין אפשרות עם מייטר קליפ

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

03/11/2022 | 09:39 | מאת: אסתר

יש לי דליפה קשה במסתם המיטראלי הרופא ציין שלא אוכח לעבור את הטיפול במייטר קליפ. הוא ציין שיש היום אפשרויות חדשות ניסיוניות לטיפול במסתם סוג אחר של קליפ. אבקש אינפורמציה ומה הטיפול החדש הנסיוני שמדובר עליו תודה על התשובה

שלום רב , קימים שני מחקרים היום בנוגע למסתם חדש שמושתל בצינתור, למסתם המיטרלי . אבל כאמור מדובר במחקרים ובמקרים ראשונים בעולם. בשני המקרים מדובר בשתי שיטות שונות להשתיל מסתם לאזור הזה שאיננו אזור עגול ולכן מדובר במהלך שהוא מעט יותר מורכב וצריך ליצר אזור יציב בלב עליו ניתן יהיה להשתיל מסתם. אם אופציית המיטרל קליפ איננה רלוונטית וניתות הוא לא אופציה אפשר לשקול אם אתה יכול להתאים לאפשרויות של המסתמים הללו שנמצאים במחקר כרגע . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב