תוצאות והסבר לבדיקה..

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

27/10/2022 | 20:39 | מאת: חלי

שלום תוצאות מיפוי לב כדלקמן : פרוטוקול same day stress rest בוצעה הזרקה של דיפירדמול 0.56 במשך 4 דקות איזוטופ הוזרק בדקה ה7 מתחילת הזרקץ דיפירידמול מיפוי בשיטת gated spect בוצע כ 45 דק לאחר הזרקת האיזוטופ בוצעה הדמייה נוספת במנח prone של שלב הsress בוצעה הזרקת איזוטופ לוריד במנוחה וכשעה לאחר ההזרקה בוצע מיפוי בשיטת gated spect דופק במנוחה 77 בזמן דיפירידמול 134 ל.ד 134/77 בזמן דיפידרימול 141/88 אקג במנוחה סינוס, אוטם קדמי ישן (q ב ה1-ה3 במאמץ ללא שינוי הודגם פגם מילוי בלתי הפיך בגודל קטן וחומרה קשה בדופן קדמית רחקינית ובחוד הלב. בנוסף הודגם פגם מילוי בלתי הפיך בגודל קטן וחומרה קלה בדופן תחתונה בזלית וספטלית. הפגם פחת משמעותית במנח prone. ארטיפקט אנליזה ויזואלית- 17 סגמנטים summed stress score 7 10.3% summed rest score 5 7.4% summed difference score 2 אנליזה כמותית : extent 8 (מנוחה ו stress) total perfusion deficit - sress 7, rest 5 ischemic 2 tid 0.98 lhr 0.58 תפקוד חדר שמאל ef post stress 15-30m 38 rest 37 esv post stress 63/ rest 64 esv index post stress 39.55/rest 40.18 edv post stress 102/rest 103 edv index post stress 64.03/rest 64.66 sms post sress 21/rest 25 sts post sress 12/rest 14 דפנות חדר שמאל - חדר שמאל תקין בגודלו ולאחר מתן דיפידרימול התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל מופחתת במידה בינונית במנוחה ולאחר מתן דיפידרימול סיכום - הבדיקה בוצעה עם דיפידרימול ללא מאמץ עקב אי יכולת של הנבדק לבצע מבחן מאמץ תגובה קלינית לסטרס - לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לסטרס - לא איסכמית איכות ההדמייה טובה המיפוי : לא תקין ממצאי המיפוי : 1. אוטם קטן ללא איסכמיה בפיזור distal lad 2.התכווצותו הכוללת של חדר שמאל מופחתת במידה בינונית 3. פגם המילוי בדופן תחתונה נראה כארטפקט ולא כהפרעה אמיתית בפרפוזיה. ארטפקט : קליטה במעי, שד אשמח לכל הסבר מקיף ככל שניתן בנוגע לתוצאות אלו. בן 56 לאחר 2 צנתורים השנה , עדיין כאבים בחזה לסירוגין ללא קשר ספציפי למאמץ , חולשה רבה ופחות תפקוד. האם יש קשר להתערבות כלשהיא צנתור? תודה רבה !!

שלום רב חלי , מיפוי לב הינה בדיקה להעריך האם ישנו חוסר באספקת דם לאזורים מסויים בלב. במידה וקימת בעיה המיפוי אף בודק אם זו בעיה קבועה (למשל אחרי אוטם לבבי ) ואז מדובר בצלקת ולא בהצרות משמעותית בעורקי הלב , או מנגד אם פגם המילוי הפיך ז"א שמופיע בעת סטרס מאמץ או תרופה שמדמה מאמץ ואז ישנו רמז לכך שיש הצרות באחד מעורקי הלב ויש לשקול התערבות בצינתור . במקרה המיפוי שלך נראה בשמדובר בצלקת בשריר הלב ולא במשהו שהפיך. בכל מקרה במידה ויש לך כאבים בחזה ולפענוח מסודר ואישי של הבדיקה יש לפנות לקרדיולוג שעוקב אחריך עלמנת להחליט האם יש מקום לבירור נוסף או להסתפק בבירור זה . בהצלחה .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב