האם צינתור יכול לעזור

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

24/10/2022 | 16:44 | מאת: יוסי

שלום דוקטור לפני חודשיים וחצי עברתי התקף לב ,צינתרו אותי במידית אבל תוך כדי הצינתור עשיתי VF והתפתח שוק לבבי שהצריך אימפלה ועל זה פתחו את העורק הימני הראשי שהיה חסום במאה אחוז ושמו סטנט ,אבל לא טיפלו בעורק LAD שחסום במאה אחוז על פי דוח הצינתור[שאר העורקים בסדר ] .שכבתי בטיפול נמרץ עם אימפלה 4 ימים ונגמלתי מהנשמה אחרי חודש מהאירוע .עשיתי בדיקת אקו לב לפני יומיים ויש לי על פי הבדיקה ejection fraction של 15 אחוז הפרעה גלובלית ,רק החלקים הבזליים מתכווצים מעט רציתי לשאול את הדוקטור באופן כללי האם צינתור לפתיחה של LAD ב EF של 15 אחוז הוא נחשב להליך מסוכן ,והאם לא כדאי לפתוח אותו למרות הכל אולי עם תמיכה של אימפלה כדי לנסות לשפר את התפקוד הלבבי או שכדאי קודם לקחת תרופות כדי לנסות לשפר את הלב לפני תודה רבה

שלום רב , יוסי לפי הסיפור עברת מהלך מורכב וטיפול מתקדם ומשמעותי שהציל את חייך. התערבות לעורק חסום (במקרה שלך ה LAD - העורק הקדמי היורד) הינה התלבטות תמיד מכיוון שאם האזור שהעורק מספק לו דם כבר הפך לצלקתי, פתיחה של העורק לא תביא לשיפור וזאת מכיוון שיש באזור צלקת שכבר לא יכולה לתפקד כשריר. מצד שני קיימים מקרים בהם נותר אזור ליד בצלקת שיש בו עדין רקמת שריר שיכולה לתפקד. במקרים הללו פתיחת העורק יכולה לעזור. אפשר להעזר בבדיקה שבודקת את אספקת הדם לאזורים הללו באמצעות מיפוי לב במאמץ או עם תרופה או מיפוי שבודק את החיות של תאי הלב באותו אזור. מה שיכול לתת לנו רמז האם כל האזור שמספק העורק צלקתי או שישנה רקמת שריר שניתן להציל. לכן אולי זו בדיקה שניתן להשלים בתקופה הקרובה. אכן צינתור עם רמת תפקוד כזו כמו שיש לך כעת, הוא פרוצדורה מעט יותר מורכבת אך לא תמיד יש צורך באימפלה (משאבה שתומכת בחדר השמאלי של הלב ) . בכל מקרה ברוב המקרים עדיף להתרחק מעט מהאורע הראשוני שחוויתה לתת ללב להתאושש ולבנות לו טיפול תרופתי שיכול להביא לשיפור בתפקוד הלב. אם נסכם אתה צריך להיות במעקב של מרפאת אי ספיקת לב מתקדמת עלמנת לבנות טיפול תרופתי הולם לעקב, ולענות על השאלות והסוגיות שהועלו כאן . המון בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב