האם פעולת היפוך לא נכונה יכולה לגרום לנזק

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

15/10/2022 | 10:49 | מאת: תות

לאחר ההיפוך זה לא האדם שהיה לפני כן כלום גם השניה פרפור תיפקד רגיל. מה אפשר לעזור ומי המומחה בארץ?

השאלה לא ברורה. אני מניח שהכוונה לפירפור עליות , במקרה זה יש היפוך חשמלי ו\או היפוך תרופתי. השאיפה הטיפולית לרוב הינה לעשות היפוך עלמנת לחזור לדופק סדיר וסינוסואדלי אך לא תמיד זו אפשרות שניתן להשיג. ההיפוך עצמו הינו פרוצדורה בטוחה גם אם נעשה באופן חשמלי וגם אם באופן תרופתי . לפירפור עצמו יכולים להיות סיבוכים ובעיות אליהם הם עלול לגרום כמו ארוע מוחי למשל . בתאור "זה לא האדם שהיה" קשה להבין בדיוק מה השתנה בו. ממליץ בכל מקרה לפנות לרופא המשפחה או לקרדיולוג שמטפל עלמנת להבין מה הבעיה בדיוק כרגע, ומה אפשרויות הטיפול ! בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב