תוצאות מיפוי לב עם אדוזין

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

29/08/2022 | 17:14 | מאת: אלברט

שלום דר אבי עבר מיפוי לב עקב לחץ בחזה והרגשהת קושי בנשימה. אחרי בירור תקין במיון אקג ובדיקות דם נשלח למיפוי לב שיצא ללא איסכמיה או אלקטרוגרפיה גודל לב תקין וחדר שמאלי תקין. אבל הרופא כתב 'ירידה בקליטה בקיר תחתון אמצעי על רקע של קליטה מוגברת חוץ לבבית ממערכת העיכול' האם זה ממצא מדאיג? האם זה מעיד על אי ספיקת לב? תודה

שלום רב , לפי ממצאי המיפוי לא נראה שישנה בעיה לבבית, וההיחסות לדופן התחתונה איננה עדות לאי ספיקת הלב. הכוונה שנראה לפי התמונה במיפוי הלב שהקיבה דחוקה ללב באותו אזור ולוחצת עליו מבחוץ . זה ממצא נפוץ במטופלים עם עודף משקל למשל. אם אכן זה המקרה אז אין צורך בהמשך הבירור אך יש לפנות לקרדיולוג ולסכם את הממצאים של הבדיקה ולוודא שאכן התלונות של המטופל אינן מעלות חשד לבעיה לבבית. אחוז הדיוק של בדיקת מיפוי הלב לשלילת מחלה לבבית עומד בערך על 80% ולכן הייתי ממליץ לפנות לקרדיולוג להעריך את תלונות המטופל ולשקול האם יש מקום להמשך הבירור הקרדיאלי או להסתפק בבדיקה זו, מה שיהיה תלוי בתלונות המטופל וגורמי הסיכון שלו . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב