עייפות קיצונית אי ספיקה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

26/06/2022 | 18:33 | מאת: עירית

רב אחי עבר 2 צנתורים במהלך השהה האחרונה, הושתלו לו 2 סטנטים והוא הגיע למצב של אי ספיקת לב.ef עמד על 30 ולאחר ההתאוששות השתפר לכ 40 (אקו במאמץ). הוא מאודד נחלש , תלונות של עייפות במהלך היום. חשבתי שמלבד המצב הרפואי לכשעצמו שעלול לגרום לחולשה כזו.....האם מותר לשתות אנטרסו וטריטייס יחד?? הוא קיבל מינון של 100 מג אנטרסו בחלוקה לבוקר וערב וטריטייס 5 מג ביום.... הרופא אף רצה להעלות את המינון ל 150 מג אך בביקור חוזר אצל רופא אחר הוחלט להוריד למינון 50 מג בבקשה גם שהוא יבדוק מה עדיף לו בוקר או ערב מבחינת תחושה אך אני תוהה האם אולי וזו הסיבה לתחושה הקיצונית הזו של חולשה. הל.ד שלו נמוך , הוא עושה שיקום לב .היום לדוג נמדד לחץ דם בערכים של 96 על 57 במהלך השיקום. אשמח לכל הארה!!!! ועזרה!!!!!

26/06/2022 | 18:38 | מאת: עירית

5 מג של קרדילוק

אסור !!!!!!! לשתות אנטרסטו וטריטייס ביחד !! יש להפסיק מיד טריטייס. לחכות יומיים ואז לחדש אנטרסטו! בנוגע למינונים חשוב להגיע למינון הכי גבוה שהוא יכול לסבול, ז"א שלא גורם לו לסחרחורות שנמשכות יותר ממספר שניות. את האיזון הדק הזה חשוב לעשות יחד עם הרופא ולא לשנות מינונים לבד !!! לסיכום . להפסיק טריטייס מיד. לחדש אנטרסטו לחדש אנטרסטו לאחר יומיים . לחזור לרופא המטפל לאזן את הטיפול והמינונים. מומלץ שיגיע למרפאה יעודית לאי ספיקת לב ! בהצלחה

אוקי.. שילוב של קרדילוק ואנטרסטו אין איתו בעיה והוא מומלץ וחשוב לטיפול באי ספיקת הלב. אם כך שימשיך בטיפול כמומלץ ואת האיזון עם הרופא המטפל ! מבחינת איזון ל"ד צריך להעלות את המינונים למינון המרבי איתו המטופל מרגיש טוב. התרופות מביאות לבסוף לשיפור בריכות החיים איכות החיים ותפקוד הלב. ממליץ שימשיך מעקב במרפאת אי ספיקת לב יעודית . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב