פיענוח תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

16/06/2022 | 16:37 | מאת: רחלי

שלום רב, בת 39 בריאה בדרך כלל, עשיתי אקו לב במאמץ ואלו הממצאים- חדר שמאלי תקין בגודלו, דופנותיו תקינים בעוביים תפקודו תקין. חדר ימני תקין בגודלו ובתפקודו. תפקוד מסתמי תקין. לחץ ריאתי תקין. מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה. אבל מצויין שיש הפרעה דיסטולית דרגה 1, האם הדבר מסוכן???? האם זה מעיד על משהו לא תקין? כמו כן, עשיתי הולטר לב התוצאות ללא הפרעות קצב.

שלום רב , הפרעה דיאסטולית דרגה ראשונה אינה ממצא מסוכן, אך דורש מעקב אקו לב אחת לשנה לראות שאין החמרה . הממצא יכול להעלות חשד ליל"ד אז כדאי להשלים יומן ל"ד עלמנת לעקוב אם הסובלת מכזה . פרט לכך הייתי ממליץ לתאם תור לקרדיולוג עלמנת לסכם את הממצאים, ולראות האם יש צורך בבירור נוסף בהתאם לתלונות שלך אם יש כאלה וכן לסכם את הבירור שעברת. בהצלחה

19/06/2022 | 10:56 | מאת: רחלי

תודה רבה, כבר הספקתי להיות אצל קרדיולוג היום בבוקר שאמר שהמשמעות היא שעברתי את גיל 18, גם בדיקת ההולטר שעשית יצאה תקינה. תודה רבה!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב