או ספיקת לב בצקות ברגליים.

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

03/04/2022 | 06:18 | מאת: אור

שלום אימי קשישה בת 90 לאחרונה באקו ראו אי ספיקת לב היא לוקחת מדללי דם וקרדיולוג, אבל עם זה באו בצקות נפיחות בברכיים וכפות רגליים יש לה לחץ דם גבוה שנים לוקחת קנדור 8 ניתן לה לסירוגין יום כן יום לא פוזיד כי זה משפיע גם על ירידת לחץ דם נמוך מה עושים עם הנפיחות הבצקות לא נעלם למרות הכל? האם זה מסוכן? תודה

שלום רב אור , אין די פרוט במכתבך, וזה גם לא המקום המתאים להסביר ולענות על איך לברר מה הסיבה ומה הטיפול להחמרה בבצקות ולעודף נוזלים . זה אכן יכול להיות גם סימן להחמרה או הופעה של אי ספיקת לב ולרוב הטיפול הוא משתנים אך לא תמיד ! אס"ל זה שם כללי לפגיעה לבבית שיכולה להיות מכמה סוגים או סיבות . אני ממליץ לפנות לקרדיולוג שמטפל ולדון עימו יחד בנושאים ובאפשרויות הטיפול , חשוב לזכור שאימך בת 90 ולכן כדאי לשנות מינוני תרופות בופן מתון ולראות את התוצאות . בהצלחה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב