סטורציה נמוכה אמיתית?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

23/03/2022 | 11:50 | מאת: אמנון

שלום רב! אני בן 68 סובל מאי ספיקת לב (בין היתר) המד סטורציה שלי נותן לי לפעמים 90, לפעמים 84,80, 73. האם זה הגיוני וכדאי לי להגיע למיון? אני רוצה להבליט את העובדה שאין לי שום תופאות לוואי. אני נושם רגיל, ישן עם כרית אחת דקה, הולך לקניות, אוכל, הדופק שלי לא השתנה בתקופה אחרונה, אין לי צבע מיוחד, אומנם יש לי אנמיה אבל היא כבר כמה שנים. אין לי שיעול, אני לא מבולבל, מפוקס לגמרי, לא שומעים צפצופים כשאני נושם חזק בכוונה, לא מזיע, אני פשוט לא יודע אם המד הסטורציה לא תקין וכדאי לי להשוות עם אחר או זה בהחלט יכול להיות גם בלי סימנים. תודה!

שלום רב אמנון , מדידות הסטורציה שאתה מצין אינן תקינות ! העובדה שאתה מרגיש טוב וללא קוצר נשימה יכולה לרמז שאולי יש בעיה במדידה . אני מיעץ לגשת למרפאה הקרובה לביתך עם המד סטורציה ולהשוות ערכים של המכישר שלך עם המכשיר של המרפאה, כל עוד אתה מרגיש טוב וללא קוצר נשימה ניתן לבצע זאת בהקדם אך לא בדחיפות, אם אתה מרגיש קוצר נשימה או לא טוב יש לבצע זאת באופן מידי . במידה ואכן הסטורציות שלך נמוכות כמו שאתה מתאר יש להתיחס לכך לברר את הסיבה ולטפל ! בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב