אי ספיקת לב אחרי לידה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

01/03/2022 | 22:26 | מאת: שני

שלום רב אני בת 35 ושלושה חודשים אחרי לידה הייתי בריאה עד כה כמה ימים לאחר הלידה הגעתי לבי"ח עם קוצר נשימה. לחצי דם 86/150 , דופק 90 פ.ד אק"ג - תקין בCT הודגם גודש ריאתי בוצע אקו לב בבי"ח ואלו התוצאות- Left Ventricle - Normal size and function (LVED/S: 5.5/3.4 cm) Estimated Ejection Fraction (EF) : 55-70% Right Ventricle - Normal size with preserved contraction Mildly enlarged Left Atrium LA: 4.6 cm Moderate to severe Mitral Incompetence Mild Tricuspid Incompetence Severe Pulmonary Hypertension TIG: 67 mmHg Minimal Anterior Pericardial Effusion Minimal Posterior Pericardial Effusion קיבלתי פוסיד ואמלודיפין, ושוחררתי לאחר כיום וחצי להמשך מעקב בקהילה. אחרי כחודש וחצי חזרתי על האקו, ואלו התוצאות: Left Ventricle - Normal size and function (LVED/S: 5.1/3.3 cm) Estimated Ejection Fraction (EF) : 55-70% Right Ventricle - Normal size with preserved contraction MILD TO MOD Mitral Incompetence Mild Tricuspid Incompetence Pulmonary Hypertension MOD TIG: 40 mmHg Minimal Anterior Pericardial Effusion Minimal Posterior Pericardial Effusion הולטר לחץ דם הדגים :לחץ דם ממוצע ב-24 שעות- סיסטולי: 132 דיאסטולי 60 דופק ממוצע ב-24 שעות 83 כרגע אני מקבלת חצי כדור פוסיד, וכדור וקטור ללחץ דם. אמנם יש שיפור ממה שהיה אחרי הלידה, אבל אני מרגישה חולשה, ומודאגת לגבי מצבי. האם מקובל בגילי להחליף את המסתם המיטראלי? האם כשהוא יוחלף עדיין תשאר האי ספיקה והלח"ד ריאתי? מה אני יכולה לעשות כרגע בכדי לשפר את מצבי? (מלבד ירידה במשקל) תודה מראש!

שלום רב שני , העתקה והדבקה של ממצאי אקו לב בטקסט באנגלית יוצאת הפוך בגלל מעבר עברית אנגלית וקשה לי להבין בודאות את חומרת הבעיה . אך נראה מהטקסט ומשאלתך שיש בעיה בתפקוד המסתם המיטרלי בחומרה בינונית עד קשה , אך בנוסף תפליטים פריקרדיאלים (נוזל שעוטף את הלב ויכול להשפיע על תפקודו), במצב לאחר לידה. נראה שאת מטופלת באופן טוב לאיזון הל"ד, צריך להמשיך מעקב קרדיאלי וטיפול תרופתי ולהמשיך לעקב בבדיקת אקו לב אחר המסתם והנוזל מסביב ללב . לא נראה שכעת הזמן המתאים להתערבות ניתוחית אלא לטיפול תרופתי ומעקב במרפאת מסתמים ! אז לאם תור למרפאת מסתמים להמשך מעקב וטיפול . בהצלחה

07/03/2022 | 09:35 | מאת: שני

ראשית, תודה על התגובה באקו החוזר ראו שיפור במסתם המיטרלי מחומרה בינונית עד קשה לחומרה קלה עד בינונית ושיפור בלח"ד ריאתי ממצב חמור לבינוני וTIG מ67 ל40 האם המצב שלי נחשב כאי ספיקת לב כרונית? האם אני צריכה לפנות גם למרפאת אי ספיקת לב? תודה

07/03/2022 | 09:44 | מאת: שני

והאם למרות שהתפליטים הפריקרדיאלים מינימלים, הם עדיין משמעותיים? תודה רבה!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב