בדיקת אקו לב במאמץ לבירור קוצר נשימה במאמץ הכי קל

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

19/02/2022 | 13:00 | מאת: מאי

שלום דוקטור ראשית תודה רבה על העזרה שלך בפורום אשמח לקבל את עזרתך בפענוח בדיקת אקו לב במאמץ לבירור קוצר נשימה במאמץ הכי קל שנמשך למעלה מחצי שנה יש לציין שאף אחד מהדברים שמצויינים פה לא היה מעולם בבדיקות אקו לב קודמות אני מציינת רק את הדברים הלא תקינים אני 8 חודשים לאחר צנתור לב pfo שטרם נסגר Pfo : pfo closure device in place, shunt at atrial level by color doppler האם זה יכול להסביר את הפרעות הקצב שיש לי מאז הצנתור ? Atrial tachycardia ? Atriak fibrillation? Pulmonary valve : mild pulmonary regurgitation מה המשמעות ? האם יש צורך טיפול ? האם מסוכן ? האם קשור לסגירה של הpfo ? מעולם לא היה לפני Pulmonary artery pressure : inadequate tr psignal for assessment of systolic pap Mitral value : minimul mitral valve registration אודה לך על העזרה שבת שלום ומבורך

שלום רב,סליחה על העיכוב בתשןבה . בנוגע לממצא הזה Pulmonary artery pressure : inadequate tr psignal for assessment of systolic pap Mitral value : minimul mitral valve registration זה לא משהו חמור או מדאיג וללא השלכות פרט למעקב אקו לב אחת לשנה . ולא יכול להסביר את התלונות על דופק מהיר. בנוגע לממצא הזה Pfo : pfo closure device in place, shunt at atrial level by color doppler חשוב להבין מה חומרת הדלף השאריתי שנשאר אחרי הסגירה שבוצעה ברוב המקרים מדובר בדלף מינימאלי וחסר משמעות ולא ! סביר כי זה גורם לתלונות על דופק מהיר. לאחר שכל זה נאמר כמובן שאני מפציר בך להגיע לקרדיולוג שמטפל ועוקב אחריך לפענוח יותר מעמיק של התשובות בשילוב עם בדיקה שלך ושאלות מכוונות לתלונות שלך . בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב