ASD וירידות סיטורציה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

06/02/2022 | 18:21 | מאת: גבי

שלום רב האם יכול להיות ש Atrial septal defect גדול יגרום לירידות סיטורציה בשינה עד סיטורציה של 55 אחוז כשבאקו בערנות אין יתר לחץ ריאתי והדלף הוא משמאל לימין .האם יכול להיות שבשינה מתפתח יתר לחץ דם ריאתי שגורם להיפוך זרימה ולדלף מימין לשמאל שגורם לירידות סיטורציה תודה רבה

שלום רב, אם בבדיקת אקו לב בערות הדלף הינו משמאל לימין ואיננו משמעותי כולל בדיקה המעלה לחץ ביטני הסבירות לכך שבשינה ירידת הסטרוציה הינה ממקור לבבי בלבד הינה נמוכה . אך מה שמאוד מאפיין ירידת סטורציה בשינה הינו דום נשימה בשינה (OSA) . תופעה זו הינה הפסקות נשימה במהלך השינה לאור חסימת קנה הנשימה המובילה לירדות בסטורציה בעת השינה. לאבחן את הבעיה יש להשלים מעדת שינה! דום נשימה בשינה הינה בעיה הגורמת לתחלואה רבה מאוז ולכן יש לטפל בה בחשיבות גבוה. הדום נשימה בשינה עצמו יכול להוביל לעלייה זמנית בל"ד ראתי ואולי בכך לתרום לירידה בסורציה של מטופל עם ASD ובכך להחמיר אותה בהשוואה למטופל הסובל מדום נשימה בשינה ללא ASD (שהינו פתח במחיצה שבין העליות של הלב). אם נסכם הייתי משלים בהקדם בדיקת מעבדת שינה ! ואז מתיעץ עם הרופא המטפל וקרדיולוג על הממצאים ! בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב