חיסון רביעי לקורונה אחרי צינתור טרי

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

05/02/2022 | 16:39 | מאת: בועז

שלום דוקטור! לאור החוסר בנתונים, רציתי לשאול האם לידיעתך יש סיכון לעשות את החיסון הרביעי לקורונה? אני לאחר התקף לב וצינתור טרי וחושש מאוד מצד אחר להידבק בקורונה ומצד שני מהחיסון הרביעי. תודה!

05/02/2022 | 16:50 | מאת: בועז

רק מוסיף פרטים חסרים - בן 48 , EF=50%

שלום רב בועז... אכן כמו שציינת יש חוסר נתונים לתת תשובה שהינה שלמה. אם נסכם את הנתונים ידוע שעד החיסון השלישי כל חיסון הגביר את יעילות הגגנה מהדבקה וממחלה קשה, נראה כי נכון הדבר גם לגבי החיסון הרביעי לפי הנתונים שקיימים כעת. במקרה הזה הייתי נצמד להנחיות משרד הבריאות מכיוון שהם מעדכנים אותם בהתאם לנתונים הנאספים באופן מידי מהמחוסנים בפועל בארץ ובעולם. לפי הנחיות הללו הינך בקבוצת סיכון בשל היותך סובל ממחלת לב איסכמית . בהתאם לאמור ממליץ להשלים את החיסון הרביעי! בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב