low-flow low-gradient severe aortic stenosis

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

02/02/2022 | 21:49 | מאת: מוטי

שלום דוקטור אבי אובחן עם low-flow low-gradient severe aortic stenosis with normal ejection fraction. עשו לו CT כהכנה לקראת TAVI ושם נמצא ששטח המסתם בפתיחה מקסימלית הוא כ 1.4 סמר ומדרג ההסתידויות על פני המסתם האורטלי הוא 960 יחידות אגטסטון .האם זה נכון שלפי ה CT ההיצרות אינה חמורה ? האם שטח מסתם של 1.4 סמר מוגדר כהיצרות חמורה ? והאם מידת ההסתיידות מתאימה להיצרות אאורטלית חמורה תודה רבה

שלו רב , אכן נכון נראה כי לפי תשובת ה CT ההצרות במסתם האורטלי איננה חמורה אלא בדרגת חומרה בינוני, ואיננה מצדיקה התערבות פולשנית בטיפול במסתם אלא המשך טיפול תרופתי ומעקב קליני ובדיקות אקו לב.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב