הפסקת קרדילוק בשביל קלונידין

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/01/2022 | 12:31 | מאת: יונתן

שלום רב אבא שלי סיעודי ודמנטי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בפברואר 2016 אצלכם במחלקה ומאז מספר אירועים של פרפור איטי. לרוב בקצב סינוס יציב. הוא קיבל קרדילוק 5 אחרי הניתוח שלאט לאט בגלל קצב לב איטי הורד ל 1.25. כעת יש לו קצב לב של בין 48 בשכיבה ל 65 בישיבה. לחץ דם 105-125 על 60-70.. בבדיקת אקו אחרונה מסוף 2019 יש לו EF 47 וללא הפרעה מסתמית. לאחרונה בשל החמרת התנהגות וטיקים ווקליים נוירולוג המליץ על טיפול בקלונידין 25mcg פעמיים ביום . קראתי ששילוב התרופות בעייתי . ואנחנו תוהים האם בכלל לאור נתוני דופק ולחץ דם שלו יש הצדקה להמשך הטיפול בקרדילוק? תודה

שלום רב , שילוב הכדורים הוא בסדר רק צריך לעקוב אחר הל"ד. בנוגע לקרדילוק לאור מחלות הרקע הטיפול מומלץ, לאור הנתונים לא חושב שיש מקום לשינוי במינון הקרדילוג, אך ניתןל שקול יחד עם הרופא המטפל להעביר את הטיפל בקרדילוק לערב או להפחית את המינון של הטיפול בקרדילוק ל 0.6125 מ"ג פעם ביום! בהצלחה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב