מה יכול להיות הסיבה לכאבים

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/12/2021 | 16:19 | מאת: גל

שלום רב אני בן 62 .יש במשפחתי היסטוריה של מחלות לב ,אני מעשן וסובל מעודף משקל ועם סוכרת מאוזנת .לפני 10 ימים התחלתי להרגיש כאבים בחזה שמקרינים לכתף שמאל .אחרי יומיים של כאבים הפנו אותי למיון ושם טרופונין היה תקין פעמיים ,עשיתי CT קורונרי שלא הדגים מחלה משמעותית אלא רק מחלה מינימלית לא חסימתית [היצרות פחות מ 25 אחוז ]ושוחררתי .היום 10 ימים אחרי אני עדיין מרגיש את אותם כאבים . האם יכול להיות עדיין שיש לי מחלה בעורקים הקורונריים למרות CT התקין .קראתי על MINOCA או על פרינצמל אנגינה או על מחלה של עורקי לב קטנים יותר שלא מודגמים לא בצינתור ולא ב CT קורונרי .האם יכול להיות שזה מה שיש לי תודה רבה

שלו רב גל , אכן שתי האפשרות שהעלתה של MINOCA , שחלק ממנה הינו ה PRINZMETAL , הינן אפרויות של כאבים בחזה ממקור לבבי עם עורקי לב תקינים. אך כדי להגיע להאבחנה הזו בהינתן הבדיקות התקינות שציינת כאי מאוד להוועץ עם רופא ולשלול אפרויות אחרות הרבה יותר נפוצות לכאבים בחזה כדוגמת כאבים ממקור קיבה ראות או שרירים! יש חשיבות לאופי הכאב מתי הוא מופיע והאם יש סיבות הגורמות להחמרה או הקלה שלו. לסיכום בכדי להבין את הסיבה לכאבים שלך הייתי ממליץ להמשיך מעקב ובירור אצל רופא המשפחה ורופא קרדיולוג עלמנת לנסות להבין מהו המקור לכאב. האם לבבי או שאינו ממקור לבבי בהצלחה רבה.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב