כאבים באיזור הלב-שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

16/12/2021 | 07:52 | מאת: אוהד

שלום, אני מחלים קורונה מלפני חודש. לפני כשבוע היו לי 3-4 ימים של תסמיני ״לונג קוביד״ (חולשה, כאבי שרירים, חוסר תאבון, חום מעט גבוה למשך זמן קצר, כאב ראש, זיעה קיצונית בכל הגוף וכאב חד באיזור הלב- כמו דקירות, וגם דופק גבוה מדי פעם). נבדקתי במיון- מדדים, אקג, בדיקות דם וצילום חזה. מדדים+ בדיקות דם + צילום חזה - הכל היה תקין. אקג הרופא רשם במכתב שחרור: קצב סינוס סדיר, ציר תקין, סימני LVH, ללא שינוי במקטע ST בנוסף- קולות לב סדירים, לא נשמעו אוושות כניסה אוויר טובה ושווה דו״צ השאלה שלי- האם הדברים הנ״ל שוללים בוודאות מחלה לבבית (כגון דלקת בשריר הלב/קרום הלב/קרדיומיופתיה/תעוקת חזה וכו׳) או שחייב לעשות גם אקו לב והולטר? האם הבדיקות הללו יכולות להראות מחלה לבבית כלשהי? *אין לי כרגע כאבים בלב. אולי פעם בשבוע למשך זמן קצר אני מרגיש מן דקירות קטנות באיזור הלב *יש לי שיעול טורדני כבר חודשיים וחצי *לא סבלתי בעבר ממחלה לבבית כלשהי

שלום רב , אם השלימו גם בדיקת אנזימים של הלב (טרופונין) שהיה שלילי אז אין דלקת פעילה בשריר הלב . אם נלקחה בדיקה ל ANTI PROBNP והיא תקינה סבירות לאי ספיקה של הלב גם מאוד נמוכה אבל אם התלונו של חולשה ועיפות ממשיכות ממליץ להשלים בדיקת אקו לב, לוודא שאכן אין בעיה לבבית . בהצלחה.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב