האם אפשר לשקול TAVI

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

09/12/2021 | 13:56 | מאת: שני

שלום רב אני בת 57 .בגיל 13 סבלתי מדלקת פרקים ומצאו לי כבר אז aortic regurgitation ומאז אני במעקב .בשנה האחרונה במאמצים אני מרגישה קוצר נשימה ,כמו כן אני סובלת מעייפות .עשו לי אקו ומצאו severe aortic regurgitation ,כמו כן מצאו diastolic dysfunction grade 2 תבנית pseudonormal .שלחו אותי לעשות ניתוח לב להחלפת המסתם אני שואלת האם אפשר לשקול TAVI לאור זאת שאני מבינה שבעצם יש לי אי ספיקת לב דבר שמעמיד אותי בסיכון ניתוחי מוגבר וגם בסופו של דבר אני מבינה[ והדוקטור יתקן אותי בבקשה אם אינני מבינה נכון ] מגביל את תוחלת החיים הצפויה כך שבעצם אולי אני כבת 70 לענין TAVI או ש diastolic dysfunction grade 2 גם יכול להשתפר בעקבות הניתוח [אני הבנתי מקריאה באינטרנט שלא ואם אני טועה הדוקטור יתקן אותי בבקשה ] באיזה מידה של סיכון ניתוחי מעמיד אותי ה diastolic dysfunction grade 2 .קראתי על sts score ,איזה STS אני ,עד כמה הסיכון הניתוחי הוא מוגבר תודה רבה

שלום, בשאלתך לא קיימים כל הנתונים...אבל..TAVI אינו הפיתרון המומלץ לאי ספיקה של המסתם אאורטלי. מציע שתקבעי יעוץ ונעבור על כל התיק בצורה מסודרת ויסודית. ירון

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב