אי ספיקת לב ויתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

17/10/2021 | 18:05 | מאת: גאי

שלום דוקטור אני סובל מאי ספיקת לב ומאוזן תחת טיפול תרופתי וגם מיתר לחץ דם שהיה מאוזן עד לאחרונה .לאחרונה הוסף לי תרופה על ידי הקרדיולוג ,והלחץ דם עלה מאוד עד לערכים של 190 סיסטולי וגם הדופק ירד .הקרדיולוג טען שהלחץ דם הגבוה הוא כתוצאה מירידת הדופק שזה מה שהכדור עושה ,ואם אקח את הכדור פעם ביומיים הלחץ דם ירד .עשיתי כמצוותו והדופק עלה עד לאזור 50 בדקה ולפעמים 60 בדקה אבל הלחץ דם נשאר גבוה שאלותי לכבוד הדוקטור האם הלחץ דם הגבוה הוא בגלל הדופק הנמוך ? למי אני צריך ללכת כדי לסדר את הפלונטר .במי להשקיע באופן פרטי האם בקרדיולוג או במומחה ליתר לחץ דם תודה רבה

שלום רב גאי , אין תשובה פשוטה לשאלה שלך מכיוון שזה תלןוי בחומרת אי ספקית הלב בלך מבחינת עצימות הטיפול אותו אתה אמור לקבל. מה שניתן לומר בודאות מדובר בל"ד מאוד גבוה שמצריך טיפול מידי ! יש קשר בין דופק ולחץ דם והקשר הזה אמור להנחות את הרופא שמטפל בך באיזה תרופות לבחור ! במידה ומדובר באי ספיקת לב בינוית ויותר מזה ממליץ לאזן את ל"ד במאצעות מומחה לאי ספיקת הלב . במידה ומדובר באי ספיקת לב קלה כדאי לאזן את הטיפול עם מומחה לל"ד ! בכל מקרה אני מאיץ בך לאזן את ל"ד בהקדם האפשרי ! בהצלחה!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב