אפשרות של BIVAD

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

13/10/2021 | 15:36 | מאת: דפנה

שלום דוקטור אחותי סובלת מאי ספיקת לב קרדיומיופתיה רסטרקטיבית .יש גם אי ספיקה ימנית ושחמת משנית .אושפזה לפני כמה ימים בגלל קרדיוגניק שוק משנית לאי ספיקת לב וברדיקרדיה ,כעת מצבה השתפר מאוד היא מונשמת עם 50 אחוז חמצן ,הגזים חזרו תקינים .אנחנו מבינים ש LVAD אי אפשר להשתיל בגלל אי ספיקה ימנית .האם יש אפשרות במצב כזה להשתיל BIVAD תודה

שלום רב דפנה . אפשרות של BIVAD , היא בעצם כמעט שוות ערך להחלפה מלאה של תפקוד הלב , לרוב מדובר בטיפול זמני כגשר להשתלת לב, במידה וזו אפשרית . חשוב להדגיש שהשרידות יותר נמוכה בשהתלת BIVAD מאשר LVAD בלבד . במקרה הנידון שכבר יש פגיעה כבדית בנוסף שמאוד מגבירה את הנושאים שיש לשקול בסיכון ובתועלת של הטיפול . אני חושב שאין מקום לתשובה שטחית לשאלה הזו בלי לראות לבדוק ולהתרשם מאחותך. באופן מסודר כי על פניו ישנן הרבה מגבלות ואברים נוסיפים שכבר פגועים שמאוד מגבילים את האפשרויות הטיפוליות. בהתאם לכך ממליץ להתיעץ עם מרכז שמתמחה בנוזאים הללו , למשל אצלנו. או כאשר המטופלת תשתפר או באמצעות המחלקה שמטפלת בה כעת . בהצלחה רבה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב