אי ספיקת לב וקוצב crtd

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

03/10/2021 | 20:43 | מאת: אסתי

שלום לכם ותודה רבה🙏 לבעלי אי ספיקת לב קשה עקב אוטם שריר הלב. הוא קיבל דום לב, עבר החייאות וניצל ב״ה. הוא מתפקד מצויין, דרגה 1. מקטע הפליטה 20%. הדרדר מ30%, אולי בעקבות החיסון השלישי לקורונה-. יש לו crtd יש מה לעשות כדי לחזק את הלב? אני חוששת שבעקבות הדרדרות הלב, גם הכליות שלו ידרדרו(הוא סובל מאי ספיקת כליות קלה) אודה לכם על כל כיוון, הצעה והארה. תבורכו בכל מיני דמיטב🙏🙏🙏

שלום רב אסתי , אכן יש טיפול לאי פסיקת לב שרובו משמר את המצב הקיים ומאריך את החיים של המטופלים ואת איכות החיים שלהם, ואף בחלק מהמקרים משפר את התפקוד הלבבי. אך מכיוןן שמדובר במספר של תרופות בנוסף לאורח חיים מתאים תזונה נכונה ופעילות גופנית מתאימה אני ממליץ על מעקב מרפאת אי ספיקת לב יעודית שמתמחה בתחום. למשל במרפאת אי ספיקה והשתלות לב אצלנו בבית החולים בלינסון יש צוות נרחב המטפל במטפולים הללו יחד. אם אתם מעוניינים נשמח לטפל בבן זוגך במרפאתנו, תוכלו לתאם תור . בהצלחה

04/10/2021 | 21:53 | מאת: אסתי

תודה רופא יקר, הוא מטופל בתל השומר במרפאת אי ספיקה. רציתי לשמוע האם יש תרופות נוספות. הוצע לו טריטייס, אבל בגלל בעיה בהיצרות עורקי כליה, זה הוקפא. אשמח לשמוע אם יש משהו חדשני בתחום שיכול לעזור, אשמח להגיע גם באופן פרטי. תודה

ראשית הוא מטופל במקום מצויין. יש מספר תרופות חשבות לאי ספיקת לב למשך חוסמי בטא , מעקבי ACE \ ARB\ ARNI , MRA , SGLT2 . אך לא את כולן ניתן לתת, לפעמים בגלל מחלות נוספות או תופעות לואי של הטיפול התרופתי. זה ממש לא נושא שאפר לדון בו בפורום או לתת עליו עצה טובה באופן כזה. תמיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת באופן מסודר אם אתם מעוניינים, אך הכי טוב מנסיון שלי לשאול את הרופא שמטפל בו כאשר אתם במרפאה .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב