ניתוח לב פתוח- מכונת לב ריאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

19/02/2021 | 23:30 | מאת: NOT_FOUND

אהלן ד״ר. אימי עברה ניתוח החלפת מסתמים וקוצב לב. כחלק מהניתוח הוחלט לחבר אותה למכונת לב ריאה מהמפשעה. כבר מעל חודש במקום שחיברו אותה למכונה איפה שהיה החתך יוצא לה נוזל שקוף. זה מתחיל בזה שנוצרת גולה גדולה ליד המפשעה ואז היא צריכה ללחוץ עליה כדי שהנוזלים יצאו וזה חוזר על עצמו וכל כמה שעות בשירותים היא מוציאה את הנוזלים. האם זה תקין? האם יש ממה לחשוש? האם יש רופא בהתמחות מסויימת שעדיף שתיבדק אצלו? תודה רבה אור.

היי אור שלום רב , במקרה שאת מתארת לרוב מדובר על סרומה, שהינו נוזל שקוף המנתקז מהאזור , זה מצב סביר לאחר הפרוצדורה שהיא עברה אבל הוא צריך להשתפר ולחלוף, לרוב מי שעוקב אחרי זה הינו הרופא או משהו מהמחלקה שביצעו את הפרוצדורה בדר"כ לב חזה אך יכול להיות שבבתי חולים שונים יש רופאים אחרים שעוקבים אחרי זה . אכן מומלץ שיהיה מעקב מסודר לראות ראשית שאכן מדובר בסרומה ושנית שהסרומה במגמת שיפור ושלא מתפתח שם זיהום . אני מדגיש רק שהתאור שלך איננו מספיק לאבחון ויש לפנות לרופא שיראה את המקום ויאשר שאכן מדובר בממצא הזה. בהצלחה רבה .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב