אקו לב- בדיקה מה אומרת?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

11/02/2021 | 21:08 | מאת: גל

אשמח לדעת מה זה אומר פרוזדור שמאל מורחב במידה קלה, מה עלי לעשות? תודה.אני בת 52 אציין שאבא שלי עבר ניתוח דיסקצייה של האוארטה העולה ויש לו גם מפרצת ביטנית במעקב

היי גל שלום רב .. פרוזדור שמאלי מוגדל במידה קלה, לרוב מדובר במממצא בגבול התקין שיכול לנבוע ממספר סיבות , ותלוי בין היתר במנה הגוף שלך. לרוב זה דורש מעקב בלבד . מבחינת גורמים הייתי עוקב אחרי לחצי דם עם רופא המשפחה, וכמובן משלים מעקב ויעוץ קרדיולוג שיראה את הפיענוח בדיקת האקו במלאו ובהתאם לזה ישלים את הבירור. אם יש צורך ויקבע מועד למעקב נוסף. לממצא אין קשר קרוב לודאי לבעיות שהיו לאביך.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב