אי ספיקה מינימלית - עזרה בפיענוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

20/12/2020 | 12:22 | מאת: אופיר

שלום, אני בת 27 והופניתי לבדיקת אקו לב במאמץ עקב כאבים חזקים בחזה ולאחר שלילת צרבת וכו׳ במיון. רקע משפחתי: אבא - לב עובד על 20% (סליחה, לא מכירה את המונחים המקצועיים) וסבתא שלו נפטרה מסיבוכים דומים. אשמח לעזרתכם בפיענוח תוצאות הבדיקה המצורפת בתמונה בשים לב לשורה האחרונה. תודה רבה ושבוע מצוין

20/12/2020 | 12:29 | מאת: אופיר

מצ"ב הפיענוח כיוון שהתמונה לא עולה: חדר שמאל בגודל תקין, 40/23 מ"מ. דפנותיו בעובי תקין 8 ו-6 מ"מ, תפקודו הגלובלי והאיזורי תקין, מקטע פליטה 60 אחוז, תבנית המילוי תקינה, חדר ימין בגודל ותפקוד תקין, עליה שמאלית בגודל תקין 24 מ"מ, שיטחה- 9 סמ"ר. שורש האאורטה - 27 מ"מ ברוחב תקין. האאורטה העולה- 25 ממ ברוחב תקין. אי ספיקה מיטרלית, אאורטלית וטריקוספידלית מינימלית. לא הודגמה עקומת TR להערכת לחץ דם ריאתי. תודה רבה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב