מהי חסימה במוצא עורק האינומינייט?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

04/10/2020 | 10:17 | מאת: פנינית

בגלל חשד לאירוע כלילי נעשה לאחותי צינתור שהחל בגישה רדיאלית ימנית והועבר לגישה שמאלית לאור חשש לחסימה במוצא עורק האינומינייט מימין .הומלץ להמשיך בירור אצל רופא כלי דם.מה זה המונח הרפואי הזה? תודה על הסבר.

שלום, עורק זה הינו אחד מהעורקים שיוצאים מקשת אאורטה. בגישה רדיאלית הוא משמש כ"כביש" בדרך ללב. יש משמעויות לחסימה בעורק זה היות וסעיף של עורק זה מספק את המח. מומלץ לקבוע פגישה אצל מנתח כלי דם אשר ימשיך את הבירור בנושא זה. אשמח להשיב על שאלות נוספות בעתיד. ירון

06/10/2020 | 17:55 | מאת: פנינית

לפי תשובתך ד"ר ירון ברק אני מבינה שחסימה בעורק האינומינייט היא בעייה מסוכנת שחייבים לפתור במהרה. יש רופאי כלי דם לכל מיני בעיות, לאיזה מנתח כלי דם ספציפי עלינו לפנות עם בעייה כזו? נשמח לקבל המלצה והכוונה. בהמון תודה והערכה.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב