התערבויות מעל גיל 90?

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

31/08/2019 | 01:35 | מאת: דוד

בתקשורת מתפרסמים לעתים מקרים של קשישים מפורסמים שעוברים התערבויות מעל גיל 90, לרוב בתוצאות לא טובות (הרב אלישיב, שמעון פרס). האם יש עבודות שמראות תועלת בקרב אוכלוסייה זו?

שלוב רב, השאלה הינה שאלה כללית מאוד . יש פרוצדורות שניתן לעשות מעל גיל 90 וכוללות התערבויות לבביות ניתוחיות למשל צינתור להחלפת מסתם אורטלי (TAVI ) . הסיכון הניתוחי גבוה יותר מחולים צעירים אך אחוזי ההצלחה יכולים להיות סבירים בחולים מתאימים. גם צינתור עורקים התערבותי מבוצע בחולים הללו שוב בסיכון גבוה יותר מחולים צעירים אך עדין הסיכון יכול להיות סביר ונשקל באופן פרטני בהתאם לחולה לסיכון שלו ולחומרת המחלה . מבחינת ספרות רפואית בדומה לתשובה בתחילת השאלה הסיכון בחולים מבוגרים הולך ועולה אך בחישוב סיכון מול תועלת באופן פרטני ניתן למצוא חולים שיהנו מפרוצדורות פולשניות גם מעל גיל 90 . לסיכומו של עיניין צריך לבדוק כל חולה לגופו של עיניין ולהחליט.

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב