אי ספיגת לב שמאלית קשה

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

28/01/2018 | 17:51 | מאת: יוןאב

שלום רב פרופסור יקר אני סובל מאי ספיגת לב קשה אני כל הזמן קורא מאמרים על טיפולים חדשניים לטיפול במחלה לא מזמן נתקלתי במאמר הנל רציתי לשמוע לדעתך והאם יש מצב שזה גם יגיע לבלינסון תודה. מדובר על טכנולוגיית ה ccm פרי פיתוח ישראלי קראתי שזה ניתן רק במסגרת פרטית משום שזה לא בסל הבריאותץ תודה מראש על התשובה

שלום רב , בנוגע לטיפול ב CCM , CARDIAC CONTRACTILITY MODULATION , אין עדין הנחיות בהתוויות הרפואיות לחלי אי ספיקה לטיפול זה, והדעות לגבי יעילות הטיפול עדין לא בקונצנזוס הרפואי של הטיפול בחולי אי פסיקה . בשל עובדה זו טיפול זה איננו כלול בסל הבריאות. לגבי הכדאיות של הטיפול כפי שאמרתי טיפול זה עדין לא בהתוויות הרפואיות ולא עבר וולדיצזיה במחקר כפול סמיות גדול בנוגע ליעילות של הטיפול אי לכך הנושא עדין שנוי במחלוקת .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב