חןששת מאד מלופוס אודה לתשובה

דיון מתוך פורום  לופוס

08/12/2016 | 21:06 | מאת: gh

שלום אני בת 32, בריאה בד"כ למעט תת פעילות של בלוטת התריס. ברקע פסוריאזיס... מזה מספר חודשים כאבים במפרק מתחת לאמה ביד שמאל, כולל נפיחות ואודם. יש גם פצעים בפה. הנפיחות גוברת מעת לעת. פניתי לרופאת המשפחה והיא הפנתה אותי לבדיקות, מיד אכתוב את תוצאותיהן. אני מאד חוששת מלופוס, האם ייתכן מבדיקות הדםשזו דווקא דלקת פרקים פסויראטית או שבדיקות הדם לא מתאימות לכך? RHEUMATOID FACTOR בנורמה COMPLEMENT C3 בנורמה COMPLEMENT C4 בנורמה CRP- מעל הנורמה 0.91 בעבודה.ANA TITER ANA PATTERN בעבודה. ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive DNA (ds) Ab POSITIVE 13 ANTICENTROMERE Ab NEGATIVE SSA NEGATIVE 0.2 SSB NEGATIVE 0.3 Sm (anti Smith Ab) NEGATIVE RNP NEGATIVE <0.2 SCL-70 NEGATIVE 0.7 JO-1 NEGATIVE <0.2 CHROMATIN POSITIVE 1.8 RIBOSOMAL P Ab NEGATIVE <0.2 SSA-52 NEGATIVE <0.2 SSA-60 NEGATIVE 0.2 SmRNP NEGATIVE <0.2 RNP 68 NEGATIVE <0.2 RNP A NEGATIVE <0.2 לתשובתך אודה מאד

שלום. החשש שלך מתתבסס על ANA חיובי. ANA יכול להיות חיובי ב10% מאוכלוסיה בריאה, מספרים דומים גם במחלות דלקתיות אחרות. כלומר, הבדיקה לא ספציפית ולא משמשת כמדד לאבחנה אלא רק כלי עזר. יותר סביר, אם יש פסוריאזיס, שמדובר בהתלקחות פסוריאזיס מאשר בהופעת מחלה חדשה. מציע לבקש לחזור על בדיקת אנטי DS-DNA בשיטת קריטידיה או IF והערכה קלינית של הרופא המטפל (ראומטולוג)

מנהלי פורום לופוס