פרדניזון ואספירין

דיון מתוך פורום  לופוס

22/10/2016 | 12:35 | מאת: טוביה

שלום אני חולה בלופוס 4 שנים. רוב הזמן הייתי מטופל באימורן פלקווניל ואספירין. לפני שלושה שבועות הושפזתי עם דלקת בלבלב וביצעתי eus. בעקבות הדלקת הוחלט להפסיק לי את האימורן מחשש שהוא שגרם לדלקת. מאחר ובבדיקות הדם עדיין מדדי הליפאז והעמילז גבוהים החליט הראומוטולוג שאני אחזור לפרדניזון במינון של 20 מ'ג. שאלתי היא האם אין בעיה לקחת את הפרדניזון ביחד עם האספירין ?

הי, אין מניעה משילוב של שתי התרופות. לא ברור מדוע את צריכה אספירין- יש נטיה לקרישיות יתר? היו ארועים איסכמיים? שילוב של שתי התרופות דורש תרופה נוספת ששומרת על הקיבה,תרופה במנגנון של ניטרול חומצה. בנוסף צריך לדון עם הרופא המטפל על תחליף לאימורן

מנהלי פורום לופוס