בדיקת anti ds dna

דיון מתוך פורום  לופוס

28/01/2016 | 13:01 | מאת: עינת

שלום, במס' בדיקות שעשיתי במשך השנה האחרונה תמיד חזרו התוצאות הבאות: ana בשיטת elisa חיובי ana באימונופלורסנציה - שלילי anti ds dna - חיובי (20 IU) קראתי כאן בפורום שאתם ממליצים לבדוק אנטי דנ"ט בשיטת קריטידיה ולא באלייזה. ביקשתי מהראומטולוג שיתן לי את הבדיקה בקריטידיה והוא אמר שזה תלוי בקופה ולא בו. ביקשתי גם מרופא המשפחה והוא כלל לא הבין על מה אני מדברת ואמר שאין בדיקה כזאת. מה אפשר לעשות כדי לקבל בכ"ז את הבדיקה המיוחלת? אני בקופ"ח לאומית אם זה רלוונטי. תודה מראש

מסכים לחלוטין עם כל מה שכתבת לגבי הצורך בבדיקה. לאומית קופח בעייתית אבל צריך ללחוץ עליה וזה תפקיד הראומטולוג

28/01/2016 | 13:54 | מאת: עינת

בתוצאות בדיקת הדם: eGFR: >60 בתוצאות בדיקת שתן: Protein: 20 mg/dl אציין כי כאשר אני עושה בדיקת שתן על הבוקר החלבון יוצא 10-20 מ"ג ובפעמים שאני עושה את בדיקת השתן לאחר בדיקת הדם (לאחר שתיית מים מרובה) החלבון יוצא בד"כ 0 מ"ג. מה המשמעות של eGFR גדול מ60 והאם רמת החלבון בשתן נחשבת תקינה או גבוהה? תודה מראש!

מנהלי פורום לופוס