מחלת זאבת

דיון מתוך פורום  לופוס

03/01/2016 | 13:18 | מאת: נורית

בבדיקות דם בעיקבות נשירת שיער התוצאות Dna(ds ab תוצאה 1> בדיקת Ana pattern תוצאה nucleolar clump בדיקת Ana titer תוצאה positive בדיקת dna ab conf תוצאה borderline למעט בדיקות אלו ונשירת שיער אין לי שום סימן המאפיין את המחלה האם זה וודאי שיש לי זאבת? כיצד ניתן לבדוק ?

נשירת שיער היא בעיה מאוד שכיחה עם הרבה סיבות, למשך חסרים תזונתיים, בעיות בבלוטת התריס, מחלות עור ועוד. גם ANA יכול להיות חיובי בחלק לא קטן מאוכלוסיה בריאה ובפני עצמו אינו בהכרח מעיד על מחלה. כך ששילוב שני הממצאים האלו וודאי אינו מעיד על לופוס. הבדיקה הנוספת אנטי DS-DNA- חשוב להבין יותר טוב מה טיבה- את מפרטת בדיקה שנעשתה בשיטה פחות אמינה (ELISA) ולכן יש לוודא שהיא נעשתה בשיטה טובה יותר( כמו קריטידיה). אני מניח שהבדיקות שנעשו דרך ראומטולוג- צריך לברר דרכו את הנושא הזה. בהצלחה

10/01/2016 | 09:33 | מאת: נורית

לא כתבתי באופן ברור את בדיקת dna תוצאות הבדיקה dna( ds) ab תוצאה 1> תוצאה לעומת טווח הנורמה מה זה אומר בנוסף לתוצאות שכתבתי?

מנהלי פורום לופוס