חחיבת תשובות

דיון מתוך פורום  לופוס

03/12/2015 | 10:03 | מאת: מעיין

שלום יש לי ANA חיובי ונוגדני ANTI DNA DS בבדיקת אימות ה DNA יוצא שלילי לא סובלת מכל תסמין של מחלה אוטו אימונית. עברתי שלוש הפלות אחת של שק הריון ריק ושתיים עקב הפסקת דופק בשבועות 9 ו-6. האם יש קשר לנוגדנים והפלות חוזרות? מה אפשר לעשות???

מעיין שלום הנוגדן שאת ציינת (ANA) אינו מסביר בפני עצמו הפלות. עם זאת יש נוגדנים עצמיים הידועים כיכולים להגביר נטיה להפלות חוזרות וקרויים נוגדני אנטיפוספוליפיד (APLA) . שכיחות נוגדנים אלה באוכלוסית נשים בריאה בגיל הפוריות נמוכה מאד אך בנשים שסבלו מ- 3 הפלות רצופות לפני שבוע 10 מומלץ לבדוק נוגדנים אלה כסיבה אפשרית להפלות היות ויש לכך טיפול יעיל.

מנהלי פורום לופוס